Escola Sant Llàtzer – Final d’obres

Posted by on Sep 10, 2014 in .. BUILDING | No Comments

La nova Escola-Institut St. Llàtzer esta situada al raval del mateix nom a Tortosa. Iniciat en forma de concurs l’any 2007 es va inaugurar el setembre de 2014.

Donades les condiciones d’humitats i inundabilitat del solar, es va prendre la decisió d’elevar l’escola respecte al terreny, convertint el forjat sanitari en el terra de la planta pis.
Amb aquesta decisió l’escola esdevé porxo que organitza i protegeix dels agents atmosfèrics els recorreguts de distribució en planta baixa i qualifica els patis de joc dotant-los de zones cobertes que fan possible el seu gaudiment en totes les estacions de l’any.

El projecte, partint de l’accés obligat des del límit sud s’organitza en un eix que divideix el solar en dos parts.
A oest es col•loca l’edificació mentre que a l’est s’allibera l’espai per a la pista poliesportiva.
Les aules, situades en forma de pinta, permeten gaudir de llum natural en tots els espais.
Només al llarg del límit nord del solar, l’edificació va més enllà de l’eix d’accés per oferir un front complert al carrer protegint així el pati del trànsit rodat.

_MG_5889+90 _MG_5891+92  _MG_5917+18 _MG_6011+12 _MG_6175+76  _MG_6364+65 _MG_6418+19 _MG_6420+21 _MG_6433+34 _MG_6440+41
Promotor del projecte: Departament d’Ensenyament
Promotor de l’obra: Infraestructures de Catalunya SAU
Co-autoria: Eduard Calafell, Marta Puig, Laia Oroval
Empresa Constructora: Constructora Calaf SAU
Fotografies: Adrià Goula ©

Leave a Reply