CEIP Jaume I. Llívia

Posted by on Mar 26, 2010 in . COMPETITIONS, .. BUILDING | No Comments

Maqueta v2_PETITA

 

Promotor GISA

Arquitectes Territori 24 arquitectura i urbanisme slp Manuel Feo Ojeda UTE

Localització Llívia, Cerdanya. Catalunya

Superfície construïda 2.026,10 m²

PEC 3.749.836,32€

LLIVIA-2

Objectiu

Adaptar el projecte al programa de necessitats i optimitzar la distribució amb la màxima flexibilitat programàtica adaptant els paràmetres a les necessitats d’un edifici situat a l’alta muntanya.

 Adequació de l’obra a l’entorn. Alinear el projecte amb el patró territorial: el territori on s’insereix el projecte es configura de fet a partir del llit del riu Segre;

L’eix que vertebra l’edificació pren com a referència la direcció de drenatge de la parcel·la, paral·lela a l’estructura d’arbrat i camins rurals del territori.

Singularitat i caràcter. El volum edificat remet a les construccions agrícoles de la zona: allargats i amb coberta a una o dos aigües.

Economia de recursos, manteniment:El diagrama d’organització del programa és una H, on cada un dels braços respon a les diferents necessitats programàtiques requerides. La secció de façana es resol amb Ytong unificant en una un element aïllament tèrmic i tancament. En les zones no accessibles el material pot quedar vist sense revestir.

Estalvi energètic. La vegetació existent s’aprofita com a protecció solar. Es dota a l’edifici d’una caldera de biomassa, circuits sectoritzats i radiadors de baix contingut d’aigua i alt coeficient de conducció de calor amb microactuadors tèrmics per permeten adequar la temperatura interior i renovar, filtrar i escalfar la quantitat d’aire exterior necessària en cada moment

Leave a Reply