Carrer Segre – Final d’obres

L’any 2009 vàrem començar a treballar a Malgrat de Mar en el marc del projecte acces_sos per definir a través d’un taller de participació ciutadana les característiques que havien de tenir els carrers del Barri del Castell per recuperar la seva capacitat d’articuladors cívics.

Paulatinament el projecte va avançant. El 2011 vàrem finalitzar el carrer Llobregat seleccionat a la 7ª Biennal de Paisatge Rosa Barba . Ara tenim l’oportunitat de presentar-vos el segon carrer de la sèrie.

_MG_9721 R_MG_9716 R

Carrer – Plaça

El carrer Segre, amb més d’un 20% de pendent serveix de connexió entre el turó del parc del Castell i el parc de Francesc Macià. La senyalètica que traspassa l’espai desdibuixant la separació entre vehicles i persones, la disposició del arbrat al portell obliga a reduir la velocitat, els tamborets endrecen l’aparcament. Tot plegat amb l’objectiu de que el carrer passi a ser un punt de trobada pels veïns.

Urbanització Low-Cost.

En temps de crisi econòmica, les intervencions han de ser modestes. El que no es pot fer amb diners s’ha de suplir amb imaginació i dedicació. Amb un pressupost de 55€/m2 s’ha renunciat a qualsevol elements superflu i s’ha apostat per unificar solucions i donar relleu als elements que aporten valor afegit: l’arbrat per donar ombra, els tamborets per poder seure, la pintura per donar caràcter.

Actitud integradora

Finalment, però no per això menys important cal remarcar que aquests projectes de petit format únicament son possibles amb la voluntat i l’atreviment de institucions i persones que aposten clarament per la implicació ciutadana i permeten solucions no estàndards.

   _MG_9674+75 H

_MG_9695+96 H

_MG_9802+03 H

 

 

Promotor del projecte: SEEP – Diputació de Barcelona

Promotor de l’obra: Ajuntament de Malgrat de Mar

Empresa Constructora: Excavaciones Bermudez

Pintura: Fundació el Vilar

Disseny gràfic: La petita dimensió

Fotografies: Adrià Goula (c)

1 Comment

  1. Carles
    20 agosto, 2014

    Molt maco i interessant!!!

    Una abraçada

    Carlos Llop

Leave a Reply