Habitatge Passiu a Osseja _preFABtactics / 2

Quan amb la Rosa i l’Albert vam apostar per un habitatge passiu pre-industrialitzat en fusta com a estrategia per poder complir amb els principals objectius respecte a la nova casa (funcionalitat, valors de muntanya, sense desviaments econòmics i de ràpida execució) enseguida van sorgir dubtes.

Dubtes relatius al imaginari que les construccions prefabricades desperten.

La construcció en els darrers 30 anys no ha evolucionat gaire. Encara avui el gruix de la construcció es fonamenta en el totxo i el formigó.

Això fa que, com la rondalla del llop i els tres porquets, sorgeixin preguntes del tipus: però vols dir que una casa de fusta serà prou resistent?

Tampoc tenim molts referents construïts, i a la gent de seguida li ve al cap els bungalows instal·lats als càmpings des dels anys 70: però vols dir que una casa prefabricada es prou confortable?

Doncs sí, es prou resistent enfront la climatologia, les ventades, el risc de sisme, el risc d’incendi… i també lleuger, el que ens permet optimitzar la baixada de càrregues sobre el terreny i estalviar costos.

També és molt confortable, perquè la definició constructiva de l’envoltant ens permet solucionar passivament l’aïllament i l’estanqueïtat tèrmica, alhora que la fusta com a material d’acabat en l’espai interior ens permet gaudir als usuaris d’un confort alineat amb la nostra capacitat sensorial.

L’esmorteïment del so, la temperatura de superfície, el tacte de la textura del tall de fusta, el color càlid de la llum reflexada…son aspectes hàptics difícils de mesurar però fàcils de gaudir.

Gràcies a la bona execució de NOEM vam poder rebatre un a un tots els dubtes.

IMG_1993E3H94172E3H9384E3H9394E3H9449E3H9373E3H9438INT_hab_1reflexes-1

Leave a Reply